Ez a kedvenc kevert-pite receptem, meggyszezonban szinte minden héten sütök egyet. Szilvával is nagyon finom, fahéjas cukorral megszórva, de bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni. Puha piskótaszerű tésztája van, nem lehet elrontani, eddig mindenkinek nagyon ízlett. :) Nálunk tejérzékenység miatt készül margarinnal, de természetesen vajra lehet cserélni, aki nem szereti.
Hozzávalók:
18 dkg Ráma (vaj)
25 dkg cukor
25 dkg liszt
5 db tojás
1 csom. sütőpor
1 csom. vaníliáscukor
0,5 kg magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliáscukorral és a margarinnal géppel habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval és kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgájás krémbe beleszórjuk a lisztet és összekeverjük, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk. Sütőpapíros tepsibe ( kb. 35x25cm ) simítjuk a masszát, majd a lecsöpögtetett meggyet rászórjuk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Csodás lett:) Nagyon szeretjük, anyukám is gyakran sütötte, már olyan klasszikus süteménynek számít:)
VálaszTörlésNekem is ez a kedvencem, picit más, mert egészben megy bele a tojás, több a liszt és aludttejjel keverem ki- habos, könnyed, nagyon finom!
VálaszTörlés