Egyik kedves ismerősöm Bobó kínált meg tegnap rakott krumplival, és annyira ízlett ez a tejszínes változat, hogy ma ki is próbáltam itthon. Eddig csak sok tejföllel készítettem, de így tényleg még krémesebb és lágyabb.
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
7 db tojás
1 szál ( jó fajta) parasztkolbász
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
1 nagy tejföl
15-20 dkg trappista sajt
só, bors
Elkészítés :
A krumplit héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk.
A tepsi alját kikenjük ( vagy kockára rászeleteljük ) az 5 dkg vajjal, és erre kezdjük el a szokásos módon lerakni a hozzávalókat. Krumpli-kolbász-tojás , megszórjuk sóval, kevés borssal.....stb.....a tetejére krumpli kerüljön. Utána jön amitől különlegesebb, hogy nyakon öntjük az egészet tejszínnel. Nem kell megijedni, mert a krumpli fel fogja szívni és egy finom krémes állaga lesz. A tetejére rásimítjuk a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. Utána mehet a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
A tepsi alját kikenjük ( vagy kockára rászeleteljük ) az 5 dkg vajjal, és erre kezdjük el a szokásos módon lerakni a hozzávalókat. Krumpli-kolbász-tojás , megszórjuk sóval, kevés borssal.....stb.....a tetejére krumpli kerüljön. Utána jön amitől különlegesebb, hogy nyakon öntjük az egészet tejszínnel. Nem kell megijedni, mert a krumpli fel fogja szívni és egy finom krémes állaga lesz. A tetejére rásimítjuk a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. Utána mehet a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Nagyon finom lehetett, guszta! Tejszínt nem szoktam bele tenni, de az gondolom még finomabbá tette!
VálaszTörlésTegnap készítettem e szerint a leírás szerint rakott krupmlit. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
VálaszTörlés