2013. április 24., szerda

Pulykabrassói - burgonyarösztivel


Pulykamedalionból készítettem ma brassóit, és hogy kissé különlegesebb legyen, a szokásos kockára sült burgonya helyett, rösztivel tálaltam.  Amitől még finomabb volt az ebéd, hogy lánykámnak az erkélyen terítettem, hagy élvezze ezt a szép tavaszi időt.😊


Hozzávalók :

60-70 dkg pulykamedalion vagy mell
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb vöröshagyma
1 kk. majoranna
só, bors
kevés olaj

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst és jól átforgatjuk (fehéredésig), majd rányomjuk a fokhagymát és fűszerezzük. A brassóihoz nem mindenki tesz vöröshagymát, de mi így szeretjük, mert szaftosabb lesz tőle. A brassóinak a lelke a sok fokhagyma és bors, ami nem éppen gyomorkímélő, ezért mindenki ízlése szerint fűszerezze. Kevés vizet adunk hozzá és puhára főzzük, majd a végén lesütjük pirosra.



Rösztihez :

50 dkg burgonya
1 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só, bors
olaj a sütéshez

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi összetevőt,  jól elkeverjük. A liszt mennyisége változhat a burgonya minőségétől függően, hogy mennyire lisztes vagy vizes fajta, de olyan nem túl folyós masszának kell lennie. Teflonserpenyőben forró olajban kisütjük. 1-2 evőkanállal teszünk a masszából, majd megfordítjuk és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

A facebook-on ITT TUDTOK csatlakozni hozzám !

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi ebédetek volt, egészen elirigyeltem. Én néha a rösztibe egy kis sárgarépát is reszelek, nagyon finom íze lesz tőle.
    http://azotthonizei.blogspot.hu/2011/12/sargarepas-burgonyafasirt.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nea a jó ötletet, mi is szeretjük nagyon, ahogy írtad csak magában teával. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...