2013. július 25., csütörtök

Citromos álom


Mautner Zsófi (Chili &Vanília) műsorában láttam ezt a receptet a vendég művész Kulka Jánostól.
Az ő kedvenc édessége ez a nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető, igazi nyári desszert. Sütés nélkül, babapiskótából készül, hasonlóan a tiramisuhoz, csak a krémet kell kikeverni és üvegtálba rétegezni. A tejföltől és a citromtól pikánsan savanykás, a tejszíntől selymesen krémes, a citromhéjtól üdítően illatos édesség. Pillanatok alatt elkészül, könnyű és hűsítő nyári édesség, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók :


25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
500 ml tejföl
500 ml tejszín
2 db citrom héja  (1 db leve )
9 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliáscukor
Limoncello vagy bármilyen más likőr ( elhagyható )

Díszítéshez : durvára vágott pisztácia, lime, citrom, menta- vagy citromfűlevél

Elkészítés :




A tejfölt a cukorral, vaníliáscukorral, citromhéjjal és a citromlével jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromos krémbe. Ha nem elég kemény a tejszín, akkor egy csomag Dr.Oetker instant zselatinfix-et belekeverhetünk (én így csináltam ), de ezt az eredeti recept nem tartalmazza.
Egy tál alját kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk 1-2 evőkanál Limoncellóval, és egy réteg krémet rákenünk. Utána még egy sor babapiskóta ..... és így tovább ..... Attól függően mekkora a tálunk, 2-3 emeletes  lesz a süti, a lényeg, hogy krémmel fejezzük be.




A tetejét kidíszíthetjük durvára vágott pisztáciával, lime vagy citrom szeletekkel, de lehet rátenni menta vagy citromfűleveleket is, tetszés szerint. Utána pár órára, de legjobb ha egy egész éjszakára,hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, és bepuhuljon a babapiskóta.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...