Hozzávalók:
500 g natúr joghurt ( görög)
250 g habtejszín
1 cs. habfixáló
20 g étkezési zselatin
50 g eritrit (ízlés szerint)
fél citrom leve
1 tk. vaníliaesszencia ( vagy 1 cs. vaníliáscukor)
10 db tk. keksz/ babapiskóta
kb. 250 g vegyes bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A görög joghurtból kiveszünk 3 evőkanállal egy kis edénybe, hozzákeverjük a zselatint és kevergetés közben felmelegítjük, míg a zselatin teljesen elolvad. A többi joghurtot összekeverjük az eritrittel, vaníliával, citromlével (lehet reszelt citromhéj is). A tejszínhabot felverjük a habfixálóval, majd a joghurthoz öntjük a zselatinnal együtt.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, vigyázva, hogy sima legyen, mert különben ráncos lesz a torta is.:)
Ebbe öntjük a masszát, majd a tetejét kirakjuk ( ami az alja lesz!) tetszőlegesen keksszel vagy babapiskótával, és ráhajtjuk a folpackot és mehet a hűtőbe. Legalább 2-3 óra kell, hogy dermedjen, de még jobb, ha előző nap készítjük el.Tálaláskor gyümölcsökkel, mentalevéllel díszíthetjük. Sajnos a fázisokról most nem készült fotó, de legközelebb pótolni fogom.
Jó étvágyat hozzá! :-)
Megjegyzés:
Kerek kapcsos tortaformában is elkészíthetjük, akkor kekszmorzsával kinyomkodjuk ( keksz+olvasztott vaj) a forma alját és erre öntjük a joghurtos masszát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése