Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé csíkokra vágva
10 dkg aszalt szilva
1 fej vöröshagyma
1dl fehérbor
só, bors, őrölt fahéj, zöld kardamom (por)
olívaolaj
1 marék szezámmag
Elkészítés:
A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csirkemellet és minden oldalán jól átpirítjuk. Megszórjuk kb. 1 teáskanál fahéjjal, és egy csipet zöld kardamommal, majd felöntjük a fehér borral. Időnként kevés vízzel ( ha van alaplével) pótoljuk mindig, amíg puhára fő. Közben feldaraboljuk, csíkokra vágjuk az aszalt szilvát, és a majdnem kész csirkemellhez forgatjuk, majd még pár percig együtt átsütjük. Egy üres teflon serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és a kész csirkemellet megszórjuk.
Basmati rizzsel tálaltam. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése