2012. január 28., szombat

Ázsiai pirított tészta



Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt az ázsiai receptet, illetve tőle kóstoltam először, és nagyon ízlett. Azóta sokszor elkészítettem, mert a családunk kedvence lett. A zöldségeket lehet variálni, kicserélni, vagy még több félét bele tenni, néha szoktam cukkinivel, gombával is kiegészíteni, attól függően mi van éppen itthon. 

Hozzávalók :


-  spagetti tészta (nálam Barilla)
-  csirkemellfilé
-  fehér káposzta
-  újhagyma vagy póréhagyma
-  fokhagyma
-  sárgarépa
-  szójababcsíra
-  szójaszósz (sötét)
-  kevés chili paprika
-  só, kevés bors, étolaj

-  egy kis db friss gyömbér reszelve 




Elkészítés:

1.  A spagettit kifőzzük.


2.  Vékony csíkokra vágjuk a húst és a káposztát. Lereszeljük a répát, karikára vágjuk a hagymát, és péppé zúzzuk a fokhagymát, gyömbért.

3. Forrósítsuk fel a wokot, öntsünk bele annyi olajat amiben megsül a hús (de nem tocsog ).

4. Süssük át a húst, adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, erős paprikát, és a szójaszószt.

5. Adjuk hozzá a zöldségeket, és pároljuk át pici víz hozzáadásával. Közben ízlés szerint tovább fűszerezzük, só, bors, szójaszósz.

6. Az átpárolt-átsütött alapba tegyük bele a kifőtt spagettit, és jól átsütjük az egészet.

7. Kész, lehet tálalni !

Jó étvágyat hozzá ! :-) 
 
*Az utóbbi időben a répát is inkább julienre vágom, mert szeretjük ha kicsit roppan, és jobban látszik benne.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet. Kérdésem, hogy sima edényben is lehet ugye, és azok a szójababcsira és szójaszósz feltétlenül hiányzik belőle ha nem teszek bele? Vagy esetleg így az igazi csak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva ! Természetesen sima edényben is lehet, csak magas falú serpenyő legyen, mert a sokféle összetevő miatt elég sok lesz. Azért nem is írtam mennyiséget, mert igazából nem lehet elrontani, minnél több zöldség van benne annál jobb. A szójababcsírát én is sokszor kihagyom, semmi nem történik, és bármilyen más zöldséggel helyettesítheted is. Én tettem már bele csíkokra vágott kínai kelt is. A szójaszószt viszont nem lehet kihagyni, mert az adja meg az ízét és a színét is, mert attól lesz olyan barnás a tészta mintha pirított lenne. Pirítani is kell, de azért annyira nem tudnád lesütni. Ha még nem próbáltad a szójaszószt, akkor vigyázz vele mert általában elég sós, nehogy túl sós legyen az étel. Szerintem kóstoljátok meg egyszer, mert én is idegenkedtem tőle, és amióta kipróbáltam a kedvencünk lett. Jó főzést és jó étvágyat hozzá ! :)

      Törlés
  2. Mi is szertjük a kínait, ázsiai konyhát. A tiéd is szuper guszta lett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ! :) Majd szemezgetek a receptjeidből, mert én még csak most kezdem felfedezni az ázsiai konyhát. :)

      Törlés
  3. Nagyon guszta. Én úgy szoktam készíteni, hogy feltördelem a spagettit, és megpirítom egy kis olajon és són, két fakanállal kevergetve. Majd félre teszem egy másik tálba. Megpirítom a húst, majd rádobom a zöldségféléket, azt is egy kicsit pirítom, és az egészre ráteszem a pirított tésztát, felöntöm egy kevés forró vízzel, és kevergetem, lefedem, megint kevergetem. Azért csak kevés vizet teszek alá, hogy csak párolódjon, ha kell, apránként teszek alá. No meg az elmaradhatatlan szójaszósz. Egész más az íze, ha meg van pirítva a tészta. Leírni talán bonyolult, de elkészíteni nem annyira. A család kedvence egyébként. De így is fincsi lehet.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...