2015. február 9., hétfő

Duplán sajtos pogácsa - kelesztés nélkül



Többször kipróbáltam már ezt a pogácsa receptet, és mindig nagy sikere volt, csak időhiányában nem került még fel a blogra.
Az elkészítése is egyszerű, kelesztés nélkül készül, amint összegyúrtuk, rögtön lehet kiszaggatni és sütni. A másik ami miatt nagyon szeretem, hogyha véletlenül marad másnapra ( nem nagyon szokott !), még akkor is puha és omlós. Ma is pont ezért esett erre a választásom, mert holnap reggelre lesz egy iskolai szülinapra gyerekeknek.
Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak rámorzsolni a tejfölre és kicsit összekeverni. Sütés közben fogja kifejteni a hatását, nem kell megijedni, szépen feljönnek a pogik a sütőben. A sajtot ízlés szerint lehet változtatni, az eredeti receptben füstölt sajt van, de én most inkább trappista sajttal készítettem, amit általában mindenki szeret.

Hozzávalók :

40 dkg liszt
25 dkg puha margarin ( vagy vaj)
2 dl tejföl
3 dkg élesztő ( friss)
15 dkg reszelt sajt ( + 15 dkg a tetejére )
2 tk. só

Tetejére:


2 tojássárgája ( megkenéshez)
15 dkg reszelt sajt



Elkészítés :



A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, belekeverjük a sót,  közepébe öntjük a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt ( nem kell felfuttatni). Kissé elkeverjük a tejfölben az élesztőt, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval, tetszőleges méretre kiszaggatjuk. Nekem 4 cm-es átmérőjű szaggatóval kb. 70 db pogácsa lett. Sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük a tojással, mindegyik tetejére teszünk egy csipet reszelt sajtot. 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, amíg szép piros ropogós lesz a sajt a tetején.








Jó étvágyat hozzá ! :-)

Eredeti recept innen !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...