2012. október 23., kedd

Tejszínes-sajtos csirkemell - krémlevesporral fűszerezve




Annyira szép idő volt  ezen a hosszú hétvégén, hogy igyekeztem gyorsan elkészíthető ételeket főzni, és minél több időt a levegőn tölteni. Erre a csirkemellre mondhatjuk, hogy pofon egyszerű  nem lehet elrontani, pillanatok alatt kész és mégis nagyon finom. A lényege egy zacskós krémlevespor, ami az alapízesítést adja,  most karfiol-brokkoli levesport használtam, de szoktam spárgakrém-, gombakrém-,csirkekrém,- ami éppen otthon van - levesporral is készíteni. Ezen kívül tejszín és sajt kell hozzá, és egy finom omlós sajtos húst tudunk készíteni belőle.

Hozzávalók :

1 nagyobb csirkemellfilé
1 csom.krémlevespor ( Karfiol-brokkoli krémleves)
3 dl tejszín
15-20 dkg reszelt sajt
frissen őrölt bors
étolaj ( vagy vaj )








A csirkemellet felszeleteljük, és egy olajozott teflontepsi aljára lerakjuk. Kevés frissen őrölt borsot teszünk rá, majd megszórjuk a levesporral. Semmi más fűszert nem igényel, sót sem kell rá külön tenni, mert a levespor elég sós. Utána nyakon öntjük a tejszínnel és alufóliával lefedve a sütőbe tesszük. Amikor a hús már puha (25-30 perc), akkor levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és pirosra sütjük.


Rizzsel és narancsos édeskömény-salátával tálaltam.


Jó étvágyat hozzá ! :-)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...