2012. október 2., kedd

Narancsos-csokis püspökkenyér



A Chili&Vanilia blogban nagyon megtetszett egy narancsszirupos sütemény, ez adta az ötletet, de végül mégis kicsit más lett. Változtattam az alaprecepten egyrészt az itthon fellelhető hozzávalók miatt, másrészt spórolni akartam a cukorral, így a szirupot és a cukor mázat teljesen kihagytam.
Így is nagyon finom lett! :) Nem az a klasszikus püspökkenyér, mert nincs benne aszalt gyümölcs, de van benne narancshéj, narancslé és csoki.
Kávéhoz, teához nagyon illik ez az illatosan omlós süti.



Hozzávalók :
12,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
20 dkg liszt
2 db tojás
3 db narancs reszelt héja
1 csom. vaníliáscukor
0,5dl natúr joghurt
0,5dl frissen facsart narancslé
1 csapott tk. sütőpor
1csapott tk szódabikarbóna 
7dkg csokilencse (apró csokidarabok)+ 1 tk liszt
1 csipet só


 Elkészítés :

A vajat a cukorral a reszelt narancshéjjal, vaníliacukorral robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval. A joghurtot összeöntjük a narancslével és elkeverjük. A vajas keverékhez elkezdjük óvatosan hozzákeverni a lisztet és apránként hozzáöntjük a joghurtos narancslét, majd a csokit. A csokilencsét egy teáskanál liszttel elkeverjük, így nem száll le a süti aljára és egyenletesebben oszlik el.



Egy püspökkenyér formát (lehet őzgerinc is) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig tűpróbáig sütjük.






Jó étvágyat hozzá! :-)






.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szinte érzem az illatát! Nagyon finom lehet! Most akkor még egy recept amit nem tudom mikor? de kipróbálok az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Éva! Köszönöm szépen :)Megéri kipróbálni, úgy is most jön a narancsszezon. Lassan kell sütni, mert kicsit nehezen sül át, és nekem megégett az alja.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...