Hozzávalók:
50 dkg friss spenót
25 dkg ricotta
5 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma
25 dkg lasagne tészta
1 dl tejszín
25 dkg koktél paradicsom ( vagy 3 db paradicsom)
10 dkg mozarella
só, bazsalikom
A besamelhez :
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej
5 dkg parmezán
őrölt szerecsendió
só
Elkészítés:
A spenótot megpucoljuk , bő vízben megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az 5 dkg vajon megfuttatjuk az áttört fokhagymát , rádobjuk a spenótot és megpároljuk. Amikor majdnem kész hozzáöntjük a tejszínt, megsózzuk, és amikor kicsit kihűlt hozzákeverjük a ricottát. Közben elkészítjük a besamelt, 5 dkg vajhoz 2 evőkanál liszt, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és folyamatos keverés közben besűrítjük. A végén sóval, szerecsendióval ízesítjük és hozzákeverünk 5 dkg reszelt parmezánt.
Egy tűzálló tálat kivajazunk kissé, és elkezdjük rétegezni a tésztát. Először kirakjuk az alját a lasagne lapokkal ( főzés nélkül !), erre kerül egy sor spenótos töltelék, majd egy sor tésztalap, utána meglocsoljuk besamellel és kirakjuk félbevágott koktélparadicsommal 8 vagy szeletelt paradicsommal), megszórjuk bazsalikommal.....újra tésztalap, spenót, tésztalap, besamell.....és a legvégén a tetejére kerül a szeletelt mozarella.
Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 10 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10-15 percig szépen megpirítjuk.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
A facebook-on ITT tudtok csatlakozni hozzám !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése