2013. március 17., vasárnap

Spenótos ricottás lasagne



A friss spenót ihlette a mai ebédünket, mert már annyira vágyódik az ember egy kis tavaszi zöldre. Ebben a márciusi télben igazi felüdülés ez a könnyű zöldséges étel.
 




Hozzávalók:

50 dkg friss spenót
25 dkg ricotta
5 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma
25 dkg lasagne tészta
1 dl tejszín
25 dkg koktél paradicsom ( vagy 3 db paradicsom)
10 dkg mozarella
só, bazsalikom

A besamelhez :

5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej
5 dkg parmezán
őrölt szerecsendió


Elkészítés:

A spenótot megpucoljuk , bő vízben megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az 5 dkg vajon megfuttatjuk az áttört fokhagymát , rádobjuk a spenótot és megpároljuk. Amikor majdnem kész hozzáöntjük a tejszínt, megsózzuk, és amikor kicsit kihűlt hozzákeverjük a ricottát. Közben elkészítjük a besamelt, 5 dkg vajhoz 2 evőkanál liszt, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és folyamatos keverés közben besűrítjük. A végén sóval, szerecsendióval ízesítjük és hozzákeverünk 5 dkg reszelt parmezánt.


Egy tűzálló tálat kivajazunk kissé, és elkezdjük rétegezni a tésztát. Először kirakjuk az alját a lasagne lapokkal ( főzés nélkül !), erre kerül egy sor spenótos töltelék, majd egy sor tésztalap, utána meglocsoljuk besamellel és kirakjuk félbevágott koktélparadicsommal 8 vagy szeletelt paradicsommal), megszórjuk bazsalikommal.....újra tésztalap, spenót, tésztalap, besamell.....és a legvégén a tetejére kerül a szeletelt mozarella.




Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 10 percet sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10-15 percig szépen megpirítjuk.

 Jó étvágyat hozzá ! :-)

A facebook-on ITT  tudtok csatlakozni hozzám !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...