2012. január 19., csütörtök

Brokkolis-paradicsomos penne




Az egyik Vacsoracsata adásában láttam ezt az olasz receptet. Azóta sokszor készítettem, kicsit a mi ízlésünkre alakítva. Gyorsan elkészül, fél óra alatt össze lehet dobni, akár vacsorára is egy könnyű mégis tápláló zöldséges étel.

Hozzávalók:

500g friss brokkoli
500g penne tészta (Barilla)
1 dob. kockázott paradicsom konzerv (vagy friss paradicsom)
2 dob. sűrített paradicsom (vagy 1l házi paradicsomlé)
3 db Camping tejszínes krémsajt
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
bazsalikom, oregánó, bors, só ..... ízlés szerint
vaj a tepsi kikenéséhez
reszelt parmezán tálaláskor

Elkészítés :

A brokkolit rózsáira szedve, sós vízbe odatesszük főni. Amikor felforrt a víz hozzáöntjük a pennét is, és együtt készre főzzük. Amire a tészta megfő pont jó a brokkoli is.
Közben megcsináljuk a paradicsom szószt (sugót): olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, ráöntjük a kockázott paradicsomot és a paradicsompürét, fűszerezzük és összerottyantjuk. Mi sok fokhagymával, sok oregánóval, bazsalikommal szeretjük, ezért írtam hogy mindenki ízlése szerint fűszerezze.
Leszűrjük a tésztát a brokkolival, és egy vajjal kikent tepsibe (jénai, vagy porcelán sütőtál is lehet) öntjük. Rákanalazzuk a paradicsom szószt, elosztjuk rajta " pöttyökben" a tejszínes krémsajtot, amitől  olyan finom krémes az állaga, majd mehet a sütőbe.


15-20 perc alatt készre sütjük, igazából csak össze kell melegíteni amíg a sajt ráolvad és teteje kissé megpirul.



Tálaláskor parmezánt adunk hozzá, vagy más reszelt sajtot.
Jó étvágyat hozzá ! :-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Elképzelem mennyire finom lehetett! Szeretem a tésztás sajtos ételeket!Bár brokkolit még így tésztával nem csináltam, de ami késik nem múlik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva :) Próbáld ki, mert tényleg finom. A brokkolitól kicsit könnyebb, arról nem beszélve mennyi vitamin van benne.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...