10 db kifli
0,5 liter tej
6 db tojás
10 evőkanál cukor
2 csom. vaníliáscukor
2 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg mazsola (opcionális)
1-1,5 kg alma
15 dkg vaj
10 dkg darált dió
baracklekvár
zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és 5 dkg vajon megpároljuk. Hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és a fahéjat. A tojások sárgáját kikeverjük 6 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és lassan hozzákeverünk fél liter langyos tejet és kb. 5 dkg olvasztott vajat. Ebbe a masszába beleforgatjuk a felkarikázott kifliket. Kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe öntjük a felét, erre jön az almatöltelék, utána megszórjuk darált dióval és egy pár pötty baracklekvárral. Utána betakarjuk a kiflis massza másik felével, és a sütőbe tesszük. Amíg sül felverjük a tojások fehérjét egy kis cukorral, és belekeverünk 2 evőkanál baracklekvárt. Amikor már majdnem kész, kivesszük a sütőből, rásimítjuk a tojásfehérjehabot, és pár perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Csodás!:)
VálaszTörlésNagyon guszta lett, én is készítettem szombaton.
VálaszTörlésSzia Mariann! Nagyon jól hangzik, ma ezt ígértem vacsira a családomnak! Köszönöm a receptet, ha jól sikerült, engedelmeddel felteszem az oldalamra...
VálaszTörlésSzia Verus! Örömmel veszem, ha felteszed ...:)
TörlésJelentem elkészült, és nagyon nagyon finom lett. Köszönöm, fel is tettem :-)
VálaszTörlés