2012. február 15., szerda

Avokádókrém - vagy mexikói guacamole


Valami könnyű vacsorát szerettem volna készíteni, így jutott eszembe az avokádókrém, vagy más néven guacamole. Pillanatok alatt elkészül, nem kell sütni, csak az a lényeg, hogy jó érett legyen az avokádó. Pirítóssal vagy tortilla chips-sel a legfinomabb, én most csak abonettre kentem, de így sem volt rossz. :-)

Hozzávalók:

  • 1 db érett ( puha) avokádó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél lime leve ( vagy citrom)
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd áttört fokhagyma 
  • 1 szál újhagyma ( apróra vágva )
  • só, bors,
  • chilipaprika ( apróra vágva vagy szárítottból 1-2 tekerés)

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját és kanállal kiszedjük a húsát. Aprítógépbe tesszük, meglocsoljuk a lime levével, és utána a többi hozzávalóval együtt pürésítjük.
Pirítósra kenve, vagy tortilla chipssel mártogatva fogyasztjuk.

Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...