2012. február 18., szombat

Cukkinis-tejszínes farfalle

A tészta nálunk mindig, minden mennyiségben jöhet. Imádjuk ! :-) Általában próbálok kicsit spórolni a kalóriákkal, így különféle zöldségekkel és durum tésztából szoktam készíteni. Ez a cukkinis változat, sajnos nem a legdiétásabb, ellenben nagyon finom! ;-))



 

 Hozzávalók :

1 közepes cukkini
10 dkg kockázott bacon 
3 dl tejszín
2 db tojássárgája
5 dkg reszelt parmezán + a tetejére
2 gerezd fokhagyma
1 köteg friss petrezselyem
só, bors, kakukkfű
1 dob. Barilla Farfalle

Elkészítés :

A tésztát a szokásos módon ( sós vízben, kevés olívaolaj ) odatesszük főni.
A bacont apró kockára vágjuk és egy pár csepp olívaolajon megpirítjuk. Közben felvágjuk a cukkinit negyed cikkelyekre, rádobjuk a szalonnára, és megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, ha szükséges. Rányomjuk a fokhagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel,vágott petrezselyemmel ízesítjük. 
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, a reszelt parmezánnal és ráöntjük a kész cukkinire. Éppen csak összeforraljuk és mehet bele a kifőtt tészta.



Tálaláskor még a tetejére is tehetünk sajtot. 

Jó étvágyat hozzá ! :-)

2 megjegyzés:

  1. Csodás finomság, imádom a cukkinit:) A tésztát az én gyerekeim is imádják, a párom nem nagyon, de érdekes módon ha házi tésztát készítek, az ízlik neki:)

    VálaszTörlés
  2. A házi tészta nagyon finom lehet... :) ...én bevallom még soha nem próbáltam, de ami késik nem múlik....:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...