3 dl tejszín
2 db tojássárgája
5 dkg reszelt parmezán + a tetejére
2 gerezd fokhagyma
1 köteg friss petrezselyem
só, bors, kakukkfű
1 dob. Barilla Farfalle
Elkészítés :
A tésztát a szokásos módon ( sós vízben, kevés olívaolaj ) odatesszük főni.
A bacont apró kockára vágjuk és egy pár csepp olívaolajon megpirítjuk. Közben felvágjuk a cukkinit negyed cikkelyekre, rádobjuk a szalonnára, és megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, ha szükséges. Rányomjuk a fokhagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel,vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, a reszelt parmezánnal és ráöntjük a kész cukkinire. Éppen csak összeforraljuk és mehet bele a kifőtt tészta.
Tálaláskor még a tetejére is tehetünk sajtot.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Csodás finomság, imádom a cukkinit:) A tésztát az én gyerekeim is imádják, a párom nem nagyon, de érdekes módon ha házi tésztát készítek, az ízlik neki:)
VálaszTörlésA házi tészta nagyon finom lehet... :) ...én bevallom még soha nem próbáltam, de ami késik nem múlik....:)
VálaszTörlés