2012. február 19., vasárnap

Banános fánk

A Nők lapja e heti számában olvastam ezt a receptet, és ma ki is próbáltam. Tényleg nagyon finom :)...feltétlen próbáljátok ki!  Egyszerű és nagyszerű, hamar elkészül. Annyit változtattam a recepten,  a  2 dl fehérbor helyett 2 dl tejjel csináltam, mert egyrészt nem volt itthon kibontva bor, másrészt úgy is van benne rum. Az elkészített tésztát el lehet tenni a hűtőbe, és csak tálalás előtt kisütni. Langyosan a legfinomabb.


Hozzávalók :

4 db érett banán
35 dkg finomliszt
1/2 tasak sütőpor
3 tojás
1 csipet só
2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
1 tasak bourbon vaníliás cukor
2 dl tej
4 ek. rum
olaj a sütéshez

A banánokat villával, vagy aprítógépben összetörjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Utána hozzáadjuk a tejet és a rumot, majd a banánpépet és a lisztet, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot. Egy nagyobb edényben, ( lehet fritőzben is ) felforrósítunk kb. 2 ujjnyi olajat. Olajba mártogatott kanállal, kb. diónyi adagokat szaggatunk, és több részletben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan sül, és hamar megég. Többszörös papírtörlőre szedjük és leitatjuk róluk a felesleges  olajat.




Porcukorral, felmelegített lekvárral, vagy csokiöntettel is kínálhatjuk.
 Kb. 80 db lesz ebből az adagból, de nagyon hamar elfogy ! :-)

Jó étvágyat hozzá !

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett ha még banán is van benne, imádom! Szoktam én is ilyen apró kis fánkokat csinálni, most is találtam egy fahéjas fánk receptjét az is ilyen apró. Guszták nagyon! Nézzél már be hozzám szeretnék neked egy díjat adni.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Évi ! Köszönöm szépen a díjat, még soha nem kaptam :) Nagyon örülök neki ( nem morgolódom )... :) egyedül az a problémám, hogy még kezdő vagyok a blogolásban, és nem nagyon tudom, hogyan kell kitenni stb.... úgy hogy elnézésedet kérem, de ha lesz egy kis időm majd utánajárok és megcsinálom ahogyan kell.
    Még egyszer köszönöm ! Szép napot, és jó főzést Neked !

    VálaszTörlés
  3. Az én blogomról kimásolod a képet és bejegyzésben megjelenteted ahogy látod másoknál is. Ráérsz vele bármikor!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...