2012. február 3., péntek

Csokis muffin


Ezt a csokis muffin receptet többféleképpen szoktam variálni, ez a legfinomabb klasszikus alaprecept. Köszönet érte Kaldeneker Gyurinak! A mazsola helyett, tehetünk bele aszalt szilvát, meggyet, durvára tört diót, mandulát, aszalt áfonyát, kandírozott narancsot stb. .....a variációk sora végtelen.




Hozzávalók :

10+5 dkg fekete csoki ( jó minőségű)
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál instant kávé ( kihozza a csoki ízét )
3 db tojás
5 dkg mazsola
1 dl  tej
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só

Az összetört csokit (10 dkg), vajat, porcukrot, instant kávét, vízgőz fölött felolvasztjuk. Ha kissé kihűlt keverjük bele a tojásokat, mazsolát, tejet. Ezután a sütőporral, pici sóval elkevert lisztet, és dolgozzuk jól össze. A papírkapszlival bélelt sütőformákat 3/4-ig megtöltjük, és mindegyik közepébe egy kis darab (a + 5 dkg) csokit teszünk. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük. Ez a klasszikus recept, de a csoki és a mazsola helyett lehet tenni bármi mást is, ahogy írtam, csak a súlyra kell ügyelni. A tetejét is megszórhatjuk szeletelt mandulával, dióval, jégcukorral.



 12 db nagyobb muffin lesz belőle, ami pillanatok alatt elfogy!;-)

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...