Ahány ház, annyi lecsó ... ez erre a padlizsános mediterrán ételre is vonatkozik. Annyiban különbözik a mi magyaros lecsónktól, hogy a paprikán és paradicsomon kívül, van még benne padlizsán,cukkini és fokhagyma is. És persze a mediterrán fűszerek, kakukkfű, oregánó, bazsalikom. Mi rizzsel szeretjük, de egy jó francia bagettel is nagyon finom. :)
Hozzávalók :
1 db padlizsán
1 db cukkini
4-5 db paprika
3-4 db paradicsom
1 db kápia ( pritamin, kalifornia) paprika
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, oreganó, bazsalikom, kakukkfű
olívaolaj
Elkészítés :
A zöldségeket feldaraboljuk, a paprikát csíkokra a cukkinit, padlizsánt kockára, a hagymát félbe és karikára.....stb. A padlizsán és a cukkini héját is rajta hagyjuk, hogy minél színesebb legyen az étel.
Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, utána a lehéjazott felkockázott paradicsom, utána a kétféle paprika, a préselt fokhagyma és a fűszerek. Ha szükséges egy kevés vizet öntünk alá és összefőzzük. A padlizsánt és a cukkinit egy másik serpenyőben kevés olajon átsütjük, és a végén a másik lecsóalappal összeforraljuk.
Jó étvágyat hozzá ! :)
Nagyon szeretem, finom!
VálaszTörlés