Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél ( kb. 1 nagy csokor )
2 tojás sárgája ( +1 a kenéshez)
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
só
1 dkg cukor ( 1 kockacukor )
10 dkg medvehagymalevél ( kb. 1 nagy csokor )
2 tojás sárgája ( +1 a kenéshez)
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
só
1 dkg cukor ( 1 kockacukor )
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk, majd fél órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és aprítógépben összevágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet összehajtjuk, mint egy tekercset, és 20 percig langyos helyen pihentetjük
Utána ismét kinyújtjuk, a maradék medvehagymát rászórjuk, összehajtjuk és ujjnyi vastagra nyújtuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Előtte vagy késsel becsíkozzuk, vagy a szaggatóval megszúrkáljuk ( karika mintára) a tetejét. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk, a tetejét megkenjük egy felvert tojással. 10 percig pihentetjük és utána szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá ! :)
Jaj de szeretnék most ilyen fincsiséget enni!:)
VálaszTörlésNagyon jól mutat benne a medvehagyma:) Imádom a pogácsákat, ez is egy remek darab:)
VálaszTörlésAnyatigris , szívesen megkínálnálak :-)
VálaszTörlésTrollanyu köszönöm :-)
Köszönöm hogy megosztottad a receptet! Vettem medvehagymát a piacon, mert én is akarok ilyen gyönyörűséget sütni :)
VálaszTörlésA 10 dkg medvehagyma nem elírás?
Nagyon szívesen!:) Nem elírás, de majd javítom egy nagy csokorra az egyszerűség kedvéért. Nem kell szigorúan venni, ízlés szerint kevesebbet vagy többet rakhatsz bele. A lényeg, hogy a kétszeri hajtogatáshoz megfelezzük a mennyiséget. Jó sütögetést ! :)
Törlés