2012. március 25., vasárnap

Rozmaringos-mustáros csirke


Mai ebédünk ez a gyorsan elkészíthető illatos csirkecomb, vele sült burgonyával és almakompóttal. Nagyon egyszerű elkészíteni, minden együtt sül a sütőben. Fehérborban pároljuk, majd szép piros ropogósra sütjük. 

Hozzávalók :

4 egész csirkecomb
1 kg burgonya
5-6 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
1 evőkanál dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
4-5 ágacska rozmaring
1 dl olívaolaj

Elkészítés : 

A mustárt elkeverjük az olajjal, és belekeverjük az aprított rozmaring felét. A megmosott csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük a mustáros páccal. Még jobb, ha előző nap pácoljuk be, és egy éjszakát áll a hűtőben. Tepsibe tesszük, köré rakjuk a fokhagymákat, aláöntjük a bort és lefóliázva betesszük a sütőbe kb. 30 percre. Amikor már félig megpuhult, köré rakjuk a hámozott nagyobb hasábokra vágott burgonyát és még fólia alatt 15 percig sütjük. Végül a fóliát levéve szép pirosra sütjük az egészet.
Salátával, vagy almakompóttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá ! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...