2012. március 27., kedd

Pink vitaminsaláta



Mai ebédünk rántott padlizsán volt rizzsel és vitaminsalátával, amiben a salátán van a hangsúly mert annyira megtetszett a céklának köszönhető szép rózsaszín színe, hogy rögtön le kellett fotóznom és megmutatni Nektek. :)

Hozzávalók :

1 csom. piros retek
1 csom. zöldhagyma
1 db kígyóuborka
1 db nyers cékla
2-3 dl tejföl
majonéz
só, bors, citromlé
pici cukor ( foly. édesítő)


Elkészítés :

Csíkokra reszeljük a kígyóuborkát, a retket és a céklát, karikára a zöldhagymát és utána besózzuk az egészet, és kb. fél órát állni hagyjuk.
Addig összekeverjük a tejfölt a majonézzel és pici cukorral, borssal, citromlével ízesítjük.
Miután kinyomkodjuk a sós léből a zöldségeket, beleforgatjuk a majonézes öntetbe , és a céklától szép rózsaszínű salátát kapunk, ami a szemünket is gyönyörködteti.Előző nap jó megcsinálni,. hogy a hűtőben összeérjenek az ízek.

 Jó étvágyat hozzá ! :-)

4 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon szép színe van, no meg szuper egészséges a cékla!:) Rég ettem rántott padlizsánt, az is finom!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mariann! Játékra szeretnélek invitálni, nézz be hozzám a részletekért...

    VálaszTörlés
  3. Szép színe van! Néz be hozzám kérlek, játszani hívlak én is :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...