Talán még nem késő leírnom ennek a töltött tojásnak a receptjét, mert így Húsvét után jól lehet hozzá felhasználni a maradék sonkát.
A mennyiségeket csak nagyjából adom meg, mert egyrészt nem lehet elrontani, másrészt mindenki saját ízlése szerint változtathat az arányokon.
Hozzávalók :
- 8-10 db főtt tojás
- 15-20 dkg főtt sonka
- 2-3 szál zöldhagyma (vagy reszelt vöröshagyma)
- 1-2 evőkanál tejföl
- vaj
- dijoni mustár
- só, színes bors
- salátalevél és petrezselyem
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés :
A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A főtt sonkát, zöldhagymát aprítógépben összevágjuk, vagy darálón ledaráljuk. Utána az összes többi hozzávalóval együtt jó habosra kikeverjük. Habzsákba rakjuk és nyomócsőn keresztül visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe. Salátalevélre rakjuk és a tetejét egy-egy levél petrezselyemzölddel, vagy reszelt sajttal díszítjük. Nálunk Húsvétkor a sonkához elmaradhatatlan, de önmagában pirítóssal vagy vegyes salátával is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá !
Nagyon guszták:)Nálunk ugyan semmi maradék nincs, de szerintem nem csak húsvétkor finom ez:)
VálaszTörlés