2012. április 10., kedd

Sonkás töltött tojás


Talán még nem késő leírnom ennek a töltött tojásnak a receptjét, mert így Húsvét után jól lehet hozzá felhasználni a sonkamaradékot.
A mennyiségeket csak nagyjából adom meg, mert egyrészt nem lehet elrontani, másrészt mindenki saját ízlése szerint változtathat az arányokon.

Hozzávalók :

8-10 db főtt tojás
15-20 dkg főtt sonka
2-3 szál zöldhagyma ( vagy reszelt vöröshagyma)
1-2 evőkanál tejföl
vaj
dijoni mustár
só, színes bors
salátalevél és petrezselyem ( esetleg reszelt sajt) a díszítéshez

Elkészítés :

A főtt tojásokat kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket.  A főtt sonkát, zöldhagymát aprítógépbe összevágjuk, vagy darálón ledaráljuk. Utána az összes többi hozzávalóval együtt jól ( habosra) kikeverjük. Habzsákba rakjuk és nyomócsőn keresztül visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe. Salátalevélre rakjuk és a tetejét egy-egy levél petrezselyemzölddel, vagy reszelt sajttal díszítjük.
Pirítóssal, vegyes salátával önmagában is finom eledel, de Húsvétkor a sonkához szoktam tálalni.

Érdemes kipróbálni, nálunk mindig hamar elfogy .
Jó étvágyat hozzá ! :-)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták:)Nálunk ugyan semmi maradék nincs, de szerintem nem csak húsvétkor finom ez:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...