2012. április 10., kedd

Sonkás töltött tojás


Talán még nem késő leírnom ennek a töltött tojásnak a receptjét, mert így Húsvét után jól lehet hozzá felhasználni a maradék sonkát.
A mennyiségeket csak nagyjából adom meg, mert egyrészt nem lehet elrontani, másrészt mindenki saját ízlése szerint változtathat az arányokon.


Hozzávalók :

  • 8-10 db főtt tojás
  • 15-20 dkg főtt sonka
  • 2-3 szál zöldhagyma (vagy reszelt vöröshagyma)
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • vaj
  • dijoni mustár
  • só, színes bors
  • salátalevél és petrezselyem
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés :

A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket.  A főtt sonkát, zöldhagymát aprítógépben összevágjuk, vagy darálón ledaráljuk. Utána az összes többi hozzávalóval együtt jó habosra kikeverjük. Habzsákba rakjuk és nyomócsőn keresztül visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe. Salátalevélre rakjuk és a tetejét egy-egy levél petrezselyemzölddel, vagy reszelt sajttal díszítjük. Nálunk Húsvétkor a sonkához elmaradhatatlan, de önmagában pirítóssal vagy vegyes salátával is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá !

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták:)Nálunk ugyan semmi maradék nincs, de szerintem nem csak húsvétkor finom ez:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...