2012. május 12., szombat

Görög citromos csirkemell tzatzikivel



Sajnálom, hogy nem illatos a blog :) , mert ezt az ételt már a citrom és a zöldfűszerek üdén friss illatáért is érdemes elkészíteni, persze ezen kívül még finom is.

Hozzávalók :

1 nagyobb csirkemellfilé
5 dkg vaj
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
1 tk. méz
1 tk. dijoni mustár
fél citrom leve (+ 2-3 karika)
olívaolaj
só, bors
friss kakukkfű
1 csokor petrezselyem


A csirkemellet kisebb darabokra vagy szeletekre vágjuk, sózzuk borsozzuk és vajon kissé átsütjük. Közben összekeverjük az olívaolajat, mézet, mustárt, citromlét, és ráöntjük a csirkemellre.Köré szórjuk a fokhagymagerezdeket, megfűszerezzük a kakukkfűvel majd 2-3 karika citromot is ráteszünk. 1 dl fehérbort aláöntünk, és lassú tűzön pároljuk. Mielőtt elkészül még friss petrezselyemmel is megszórjuk és szép aranysárgára lesütjük.


Tzatziki hozzávalói :
2 db kígyóuborka
2 kis doboz natúr joghurt
3-4 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor kapor



A kígyóuborkát lereszeljük és besózzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, 1 ek. olívaolajjal, kevés fehérborssal és apróra vágott kaporral. A kinyomkodott uborkát belekeverjük a joghurtba és kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.


Krumplipürével, tzatzikivel tálaltam ezt a finom illatos csirkehúst.

Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...