2013. május 1., szerda

Csokis brownie


Kedvenc sztárszakácsnőm Nigella Lawson receptje alapján készült ez a mennyei brownie. Nigellában a szuper receptjein kívül azt szeretem, hogy olyan szenvedélyesen főz, és imád enni. Örömmel készíti a legegyszerűbb hétköznapi fogásokat is, és annyira jóízűen fogyasztja el, hogy az ember rögtön nekilát sütni-főzni. :)
Ez a csupa csoki brownie nyugodtan megérdemli a tökéletes jelzőt, olyan amilyennek lennie kell, kívül roppan, belül kicsit tömören lágy ( nem nyers ). Érdemes kipróbálni, nagyon finom !

HOZZÁVALÓK :

( 33x22cm-es tepsihez )

37,5 dkg vaj
37,5 dkg jó minőségű ( min 70% ) étcsoki
37,5 dkg porcukor
22,5 dkg liszt
6 egész tojás
1 ek. vaniliakivonat
1mk. só


1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A csokit a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, jól elkeverjük.
3. A tojásokat a porcukorral és a vaniliakivonattal habosra keverjük.
4. A lisztet összekeverjük a sóval.
5. A felolvadt csokit kicsit hagyjuk hűlni, majd a tojásos keverékhez öntjük és elkeverjük.
6. A lisztet is hozzáadjuk, simára keverjük, majd a sütőpapíros tepsibe öntjük.



7. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Akkor jó, ha kívül világos matt a színe, belül pedig kicsit ragacsosabb sötét. Fagyival vagy lekvárral tálaljuk.  Kis kocka elég belőle, mert tömény édesség !


Jó étvágyat hozzá ! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...