2015. december 19., szombat

Tárkonyos csirkeraguleves


Ebben a nagy ünnepi hajtásban, a vásárlások és sütések közepette, nem nagyon jut idő főtt ételre ......viszont aki hozzá van szokva a házi koszthoz, annak nagyon hiányzik. Mi is már napok óta szendvicsen élünk, ezért elhatároztam, hogy ma főzök egy jó kis tartalmas levest, amit elő lehet kapni két bejglizés között. :-)
Hasonló receptem van már a blogon Nyírségi gombócleves címen, de ez kicsit más, tárkonyos és savanykásabb ízesítésű, és nem krumpligombóc, hanem tészta van benne. Idő hiányában bolti tészta, de azért jobb lenne házit belefőzni.

Hozzávalók: 

1 nagyobb csirkemellfilé
10 dkg kockázott bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kisebb zellergumó
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó (mirelit
3-4 karika citrom
3 ek. olívaolaj
só, bors,vegeta( nálam házi)
morzsolt tárkony

1 kis doboz tejföl
1 evőkanál liszt ( habaráshoz)

1 marék tetszőleges tészta ( nálam olasz durum tészta)

Elkészítés:

A bacont az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és tovább dinszteljük. Ezután rátesszük a kockára vágott csirkemellet, jól átpirítjuk, és fokozatosan adjuk hozzá a többi zöldséget, a répákat karikára, a zellert kockára, a gombát cikkekre vágva, majd a zöldborsót. Pár percig együtt pároljuk, közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, a legvégén pedig felöntjük vízzel és beletesszük a citromkarikákat. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Utána elkészítjük a habarást, a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a levesből egy merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt, és behabarjuk vele a levest. Utánafűszerezzük még ha szükséges tárkonnyal, sóval, borssal ....stb...., majd egy marék tésztát belefőzünk.

A recept forrása innen:innen


Jó étvágyat hozzá! :-) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...