2015. december 31., csütörtök

Újévi gesztenyés hókifli




 Minden Kedves Olvasómnak ! 

Egészségben, boldogságban, sikerekben gazdag Új Évet kívánok !

Süssünk-főzzünk együtt 2016-ban is!

BÚÉK!


Megint lezártunk egy évet, mivel is kezdhetném az újat, mint egy régi bevált recept megírásával. Összegzésképpen 2015-ről csak annyit tudok mondani, hogy nehéz év van mögöttem, ennek ellenére bizakodva nézek  2016 elé.:))
Visszatérve a hókiflire, egy régi kedves barátnőmtől NELLY-től származik a recept, legalább 15 éve mindig ezt sütöm. Lányom nagy kedvence így gesztenyével, de természetesen más töltelékkel, dióval, mákkal, szilvalekvárral is lehet készíteni. A tésztája ecetes, és nincsen benne cukor, elég hogy kívülről vastagon porcukros. Ne ijedjetek meg az ecet nem érződik rajta, de ettől lesz könnyű a tészta. Egy éjszakát hűtőben kell pihentetni, mielőtt kiszaggatjuk és megtöltjük. Ebből a mennyiségből kb. 50 db kifli lesz.

Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin 
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál ecet
7 evőkanál hideg víz

Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum vagy rum aroma

Forgatáshoz:

vaníliás porcukor

Elkészítés:


A vizet kimérjük és az ecettel összekeverjük. Egy másik tálba belemérjük a lisztet és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a sütőport, sót, ecetes vizet és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a gesztenyét egy kevés házi baracklekvárral és rummal, csak éppen annyira hogy fellazítsuk és ízesebbé tegyük.
Másnap lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, egy pohárral köröket szaggatunk belőle, és mindegyik közepére teszünk a gesztenyés töltelékből egy teáskanállal, majd összehajtjuk és lenyomkodjuk a széleket. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, addig amíg nem barnul meg. Még langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk. 


Jó étvágyat hozzá! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...