Hozzávalók:
2 csomag/rúd Albert keksz
1 csomag csokoládés pudingpor ( Dr. Oetker étcsokis)
2 evőkanál holland kakaópor ( cukrozatlan)
500 ml tej
3-5 evőkanál cukor ( nálam Eritrit)
100 g vaj
kevés kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A pudingport elkeverjük a kakaóporral és a cukorral/eritrittel, majd kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet feltesszük főni, majd amikor már majdnem forr, belekeverjük a pudingos tejet és sűrűsödésig kevergetve főzzük. Tűzről levéve, apránként hozzákeverjük a hideg vajat, míg sima fényes krémet kapunk.
Alufóliát rakunk egy tálcára megszórjuk kókuszreszelékkel, erre rakjuk majd a két sor töltött kekszet. Egyenként megkenjük a kekszeket ( még melegen!) a krémmel és egymáshoz ragasztjuk őket. A végén a maradék krémet kívül eloszlatjuk egy késsel, majd megszórjuk a tetejét is kókuszreszelékkel. Felhajtjuk két oldalt az alufóliát, így ott is kókuszos lesz és nem ragad hozzá, majd hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a keksz a krémmel. Még jobb, ha előző nap tudjuk elkészíteni, de legalább kell várni 2-3 órát a szeletelésig.
Ferdén szeletelve mutatós csíkos süteményt kapunk, ami vendégvárónak teához, kávéhoz is kitűnő választás.
Jó étvágyat hozzá! :-)
Szia kis vagy nagy csomag albert keksz?
VálaszTörlés