2012. április 16., hétfő

Mákos-szilvalekváros tekercs


Tegnap sütöttem ezt a tekercset,  "nincs vasárnap süti nélkül" jelszóval, csak már nem volt időm feltenni ide. Most gyorsan megosztom, mert nagyon finom lett, a mák- szilvalekvár párosítás miatt kicsit édeskésen savanykás és krémes a töltelék.



Hozzávalók :

4 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 tk. sütőpor

Töltelék :

1,8 dl tej
5 dkg porcukor
20 dkg darált mák
2 dkg vaj
10 dkg szilvalekvár

A 4 tojás sárgáját 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük ( géppel, fehéredésig). A másik 5 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgájás krémhez óvatosan hozzá szitáljuk a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Vagyis piskótát készítünk.
Egy sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és kb. 15 perc alatt kisütjük.
Addig elkészítjük a krémet : a tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mákot, vajat  majd a szilvalekvárral jól elkeverjük és sűrű krémmé főzzük.
Ha elkészült a piskóta, szórjuk meg kevés liszttel és borítsuk konyharuhára. Hagyjuk kissé hűlni, leszedjük róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Utána simítsuk ki, megkenjük máktöltelékkel és szorosan tekerjük fel. A tetejét olvasztott étcsokival lehet díszíteni. Egy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük az olvasztott csokit, és végig írókázzuk a roládot.






Jó étvágyat hozzá ! :)

1 megjegyzés:

  1. Nekem ez nagyon csábító, mert imádom a mákot és a szilvalekvárt is! Nagyon guszta! Kár hogy ma én is sütöttem süteményt mert biztos kipróbáltam volna!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...