2012. november 19., hétfő

Márványos kuglóf



Vasárnap sütöttem a Nosalty-ról ezt a kuglófot, csak eddig nem volt időm leírni, de mindenképpen szeretném megosztani veletek a receptet, mert nagyon jó. Azért lett ilyen fényes kívül, mert először sütöttem a szilikon formámban, és úgy tudtam először ki kell olajozni (szerintem nem szükséges). Egy kicsit nehezebb piskótaszerű tésztája van, ami nagyon jól illik a reggeli kávéhoz, teához, de vendégvárónak sem utolsó, főleg ha bevonjuk egy jó kis csokimázzal. :)





Hozzávalók :
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 250 ml olaj
  • 250 ml víz
  • 1,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 2 csapott ek. kakaó




Elkészítés:
  • A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  • A tojások sárgáját cukorral és a vanília cukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzáöntjük  az olajat, a vizet és a citrom reszelt héját.
  • A sütőporral elkevert lisztet a tojássárgás masszához adjuk, és habverővel csomómentesre dolgozzuk, majd a felvert habot is hozzá forgatjuk.
  • Az így kapott massza háromnegyed részét a kuglófformába öntjük, a maradékhoz hozzákeverünk 2 ek. kakaóport és a sárga massza tetejére öntjük. ( belefolyik, nem kell megijedni, ettől lesz szép márványos).
  • 45- 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Tetejét porcukorral megszórjuk, vagy csokimázzal bevonjuk.






Jó étvágyat hozzá !  :-)



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...