2013. február 24., vasárnap

Lajcsi-szelet ....Géza napra :)



Öcsém nagy kedvence a Lajcsi szelet, neki sütöttem most a névnapjára. Nyíregyházi unokatestvéremnél ettünk először, tőle kaptam a recept is. A nevét nem tudom honnan kapta, a lényeg hogy 3 kakaós lapból áll,  két féle pudingos krémmel van töltve,és csoki van a tetején. Finom puha a két réteg krémtől, és illatozik a rum(aroma)-tól.

Hozzávalók :

2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 egész tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg vaj
40 dkg liszt
2 k.kanál szódabikarbóna

Krém:

1 csom. vaniliás pudingpor
1 csom. puncs pudingpor
6  dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg vaj ( vagy Ráma)
1 cs. vanmiliáscukor
kevés rum vagy rum aroma


Elkészítés :

A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük. A többi hozzávalót egy fém edényben gőz fölött felforraljuk, és tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Egy ragacsosabb tésztát kapunk, és lisztezett deszkára tesszük.  Picit hagyjuk hűlni, és ha még szükséges kevés lisztet belegyúrhatunk. 3 felé osztjuk, egyenként kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátulján egyenként kb. 10 perc alatt megsütjük.



A krémhez a pudingokat 3-3 dl tejben megfőzzük, a vaniliáshoz a vaniliacukrot, a puncshoz a rumot hozzákeverjük és hagyjuk hűlni.  A vajat habosra keverjük a porcukorral és kettéosztva a két féle pudinghoz keverjük.


Az első lapot a sárga krémmel kenjük meg, rátesszük a második lapot, megkenjük a rózsaszín krémmel és a harmadik lap következik. Legalább egy napot állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal vonjuk be.

Jó étvágyat hozzá !:-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...