Nem tudtam kihagyni, hogy a friss szilvalekvárból ne süssek valami finomságot. Először buktát terveztem, de aztán megláttam Limaránál egy túrós batyu receptet, ennek készítettem el a szilvalekváros változatát. Finom puha kelt tészta, illatos szilvalekvárral, egy bögre forró tejjel vagy teával mennyei vacsora. :-)
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2-3 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 3,2 dl tej
- 8 dkg olv. vaj
- 2,5 dkg élesztő
- szilvalekvár
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval a liszthez öntjük és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha már hólyagos és leválik az edény faláról. Letakart tálban , meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kb. 3mm vastagságra kinyújtjuk, éles késsel négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepébe egy evőkanál szilvalekvárt teszünk.
A négy sarkát a tésztának összefogjuk és tekerünk rajta egyet, majd sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése