2013. szeptember 19., csütörtök

Szilvalekváros batyu


Nem tudtam kihagyni, hogy a friss szilvalekvárból ne süssek valami finomságot. Először buktát terveztem, de aztán megláttam Limaránál egy túrós batyu receptet, ennek készítettem el a szilvalekváros változatát. Finom puha kelt tészta, illatos szilvalekvárral, egy bögre forró tejjel vagy teával mennyei vacsora. :-)

 Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3,2 dl tej 
  • 8 dkg olv. vaj
  • 2,5 dkg élesztő 
  • szilvalekvár
Elkészítés :




Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval a liszthez öntjük és jól kidagasztjuk. Akkor jó, ha már hólyagos és leválik az edény faláról. Letakart tálban , meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kb. 3mm vastagságra kinyújtjuk, éles késsel négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepébe egy evőkanál szilvalekvárt teszünk.



A négy sarkát a tésztának összefogjuk és tekerünk rajta egyet, majd sütőpapíros tepsibe rakjuk.



Pihentetjük még 20 percet, majd egy felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...