Hozzávalók :
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 dl langyos tej
3 evőkanál olaj
3 evőkanál porcukor
4 dkg élesztő
pici só
Töltelék :
3 tojás fehérje
8 dkg porcukor
fél üveg magozott meggybefőtt
10 dkg étcsokoládé apróra törve
4-5 db csokis keksz öszetörve
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral, pici sóval, étolaj, tojássárgája, végül az élesztős tej, és jól összedolgozzuk. Megszórjuk a tetejét liszttel és letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
Addig előkészítjük a tölteléket . lecsöpögtetjük a meggyet, összetörjük a csokit és a kekszet, majd felverjük a tojások fehérjét a porcukorral.
Amikor kb. a duplájára kelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk és elsimítjuk rajta a tojáshabot, és megszórjuk a meggyel, csokival, kekszmorzsával. Utána óvatosan feltekerjük, mert eléggé csúszik a tojáshab, és koszorú formában egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük tojássárgájával, és éles késsel körben bevagdaljuk. Kicsit még hagyjuk a tepsiben kelni, majd szép pirosra megsütjük.
Jó étvágyat hozzá ! :-)