Hozzávalók:
125g porcukor
50g vaj
1,5 evőkanál méz
2 evőkanál tej
1 db tojás
fél teáskanál szódabikarbóna
300g finomliszt
1 evőkanál kakaópor (Holland)
Krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
500ml tej
200g kristálycukor
200g vaj
Tetejére (eredetileg):
150g étcsokoládé
1 evőkanál vaj
1 teáskanál étolaj
10g kókuszreszelék
( Nálam csak porcukorral megszórva)
Elkészítés:
1. A vajat a porcukorral, mézzel, a tejjel és a tojással, kézi habverővel összekeverjük, majd vízgőz fölött összemelegítjük, míg a cukor elolvad, a végén hozzákeverjük a szódabikarbónát.
2. A liszthez öntjük a langyos keveréket és sima tésztává gyúrjuk. Ketté szedjük, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.
3. A kakaó nélküli fehér tésztát kb. 30x40cm-es téglalapra nyújtjuk egy sütőpapír tetején, és egy sütőlapon vagy tepsi hátulján, kb. 200 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt készre sütjük. A sütőlapról még melegen lehúzzuk, és a tésztát háromfelé vágjuk, úgy hogy a középső csík valamivel szélesebb legyen, mint a két szélső. A középső csík lesz az alja, a két szélső pedig a háztető.
4. A kakaós tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, amelyből egyenként egy kb. 40 cm hosszú vékony rudat sodrunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és a 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
5. A pudingport a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük. Fóliával a tetején hűlni hagyjuk.
6. Amikor a pudong teljesen kihűlt, kézi robotgéppel apránként hozzákeverjük a puha vajat, és egy könnyű krémet kapunk.
7. A sütemény összeállításához a középső szélesebb tésztacsíkra krémet kenünk és ráhelyezünk 3 db kakaós tésztarudat. Utána megint megkenjük krémmel, és erre jön a két közbe 2 db kakaós rúd, majd ismét krém, és végül a tetejére 1 db rúd. A maradék krémet a tetejére, és az oldalára simítjuk. A másik két tésztacsíkkal, tető alakban ( háromszögben) befedjük.
8. A csokoládét a vajjal, olajjal, vízgőz felett felolvasztjuk, majd a háztetőre simítjuk, végül kókuszreszelékkel megszórjuk.