Negyedik alkalommal veszek részt ebben a nagyszerű kezdeményezésben, ahol gasztroblogger szülők fognak össze egy jó cél érdekében, és sütnek finomabbnál finomabb sütiket, tortákat licitálásra felajánlva. Az idei kedvezményezett a BÁTOR TÁBOR ALAPÍTVÁNY , akik súlyosan beteg gyermekek és családjaik számára szerveznek nyári táborokat, élményterápiás programokat. A jótékonysági akcióról, és a licitálás menetéről mindent megtudhattok a SEGÍTSÜTI oldalán, vagy a Facebook oldalukon.
A
licitálás ma, március 20.-án reggel indul, és március 23.-án csütörtök du.
16:00 zárul a http://segitsuti.hu/sutiarveres/licitek oldalon. Aki teheti, kérem licitáljon valamelyik finomságra, mert
nagyon jó célt támogat vele, és nem utolsó sorban még egy finom sütit is
megkóstolhat. 💗😊
Sokat gondolkodtam az idén, hogy szokás szerint tortát süssek, vagy valami postázható édességet készítsek, hogy vidékről is tudjanak licitálni, és így az átadás egyszerűbb legyen. Bevallom a tortához húz mindig a szívem, de végül a véletlenek találkozása döntött, mivel a SEGÍTSÜTI indulási napja az idén pont a Macaron-napra esik, így 30 db macaronnal készültem. Remélem hasonlóan kapós lesz, mint az eddigi tortáim, hiszen sem ízében, sem munkában 😉 nem marad alul egy tortának, ez a falatnyi kis csoda. Tavaszi színekben, és háromféle tavaszt idéző töltelékkel készítettem, vaníliás-levendulás, rózsás-csokoládés-málnás, és csokoládés-mentás-pisztáciás krémekkel töltöttem meg.
Tavaszi macaronok (30 db)
A macaronok receptjét, és a sütés részletes leírását egy régebbi posztban ITT találjátok.
A töltelékek a következők:
Málnás-rózsás fehércsokoládé ganache
100 g fehér csoki
25 g málnapüré
25 ml tejszín
1 tk. rózsaesszencia
A tejszínt felmelegítjük, a csokoládéra öntjük, majd kevergetve felolvasztjuk. Hozzákeverjük a pürésített és átpasszírozott málnát, és végül a rózsavizet.
Levendulás-vaníliás
100 g fehér csokoládé
50 ml tejszín
25 g vaj
fél rúd vanília
fél tk. levendulavirág
A tejszínt a vaníliarúddal és levendulavirággal felmelegítjük, majd egy kis időre félretesszük. Leszűrve a tejszínt újra felmelegítjük és az apróra tördelt csokoládéra öntjük. Kevergetve felolvasztjuk , majd hozzákeverjük a vajat, míg egy fényes krémet kapunk.
Csokoládés-mentás-pisztáciás
100 g étcsokoládé
70 ml tejszín
35 g vaj
5 g házi pisztácia paszta
fél tk. menta szirup
A tejszínt felmelegítjük és az apróra tördelt csokira öntjük. Miután felolvadt, hozzákeverjük a vajat, a menta szirupot és a pisztácia pasztát. Ha nincs otthon menta szirup, akkor pár levél mentát a tejszínbe forralunk és leszűrjük.
Segítsüti, mert a süti segít! 💗
Hajrá Bátor Tábor!!!