Az idén harmadszor veszek részt a SEGÍTSÜTI, jótékonysági sütiárverésen. Örömmel tölt el, hogy kedvenc elfoglaltságommal a tortasütéssel, beteg gyermekeknek segíthetek. Büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek annak a 30 főből álló gasztroblogger szülői csapatnak, akik évente kétszer összefognak, hogy sütiárveréssel segítsenek a rászoruló gyermekeknek a kiválasztott szervezeten keresztül. Az idei támogatott a DÉMÉTÉR HÁZ Alapítvány, a befolyt összegből gyógyszeradagoló pumpákat fogunk vásárolni. Az alapítvány a Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs Osztályán kezelt gyermekeket és családjaikat támogatja.
Az akció április 11.-14. között zajlik, 14.-én 16:00 órakor zárul, a liciteket a SEGÍTSÜTI SÜTIÁRVERÉS menüpont alatt lehet megtenni.
A SEGÍTSÜTI adminisztrációját Kandikó Éva végzi, akinek ezúton is köszönjük a vele járó rengeteg munkát!
Az én felajánlásom ez a Csokoládés málnamousse torta, kakaós piskóta alapon egy étcsokoládé mousse réteg, ezen egy málnavelő, majd egy tejszínes mascarponés málnamousse krém, amit egy roppanós csokoládéréteg zár.
Hozzávalók :
Kakaós piskótalap ( 23cm-es kapcsos tortaformához):
2 db tojás
2 evőkanál víz
40 g holland kakaópor ( cukormentes)
40 g kukoricakeményítő
1 tk. sütőpor
80 g porcukor
1 csipet só
Csokoládé mousse krém:
200 g mascarpone
250ml tejszín
100 g étcsokoládé ( min.70%-os)
80g porcukor
1 cs.habfixáló
3 db lapzselatin
Málnavelő:
200 g málna (pürésítve)
3 evőkanál citromlé
3 evőkanál porcukor
4 db lapzselatin
Málnamousse krém:
300 g málna ( pürésítve)
300g mascarpone
250g tejszín
100g porcukor
fél citrom leve
1 cs.habfixáló
4 db lapzselatin
Tetejére:
100g étcsokoládé
Összeállítás:
A kakaós lapot visszarakjuk a tortakarimába, körben sütőpapírral vagy celofánnal kibéleljük, és így rétegezzük a krémeket, először a csokimousse, málnavelő, málnamousse, és a tetejére egy olvasztott csokoládéréteg és csokidíszek.
4 db lapzselatin
Tetejére:
100g étcsokoládé
Elkészítés:
Először a kakaós piskótalapot sütjük meg. A tojásokat ketté választjuk a sárgáját a cukorral habosra keverjük a fehérjét egy csipet sóval felverjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük és először a sárgájás krémhez adagoljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 23 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük.
A csokoládé mousse-hoz az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A mascarponét a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a habfixálóval felvert tejszínt, végül az előáztatott és kicsavart zselatinlapokat egy kevés langyos tejszínben felolvasztjuk és a krémhez keverjük.
A málnavelőhöz a friss málnát ( vagy lehet mirelitből is) pürésítjük és átpasszírozzuk a magoktól, majd a citromlével és porcukorral elkeverjük. A lapzselatint beáztatjuk, majd egy kevés málnapürét felmelegítünk abban felolvasztjuk és végül az egészhez hozzákeverjük.
A málnamousse-hoz a málnát pürésítjük majd átpasszírozzuk. A mascarponét a cukorral citromlével és a málnapürével jól kikeverjük, majd a habfixálóval felvert tejszínt is hozzákeverjük. Végül a megáztatott és kevés langyos tejszínben feloldott zselatinlapokat is a krémhez keverjük.
Összeállítás:
A kakaós lapot visszarakjuk a tortakarimába, körben sütőpapírral vagy celofánnal kibéleljük, és így rétegezzük a krémeket, először a csokimousse, málnavelő, málnamousse, és a tetejére egy olvasztott csokoládéréteg és csokidíszek.
Akinek módja és lehetősége van, kérem hogy licitáljon, de ha csak egy
megosztással hírét viszi az eseménynek már azzal is sokat segített.
Segítsüti, mert a süti segít! :)