A Színekkertje-ből vásárolt finomságokból készítettem ezt a cukkinivirágos olasz frittatát. Lehel csarnok 32-es standon szombatonként ...Erzsike és Csabánál ebben az időszakban mindig van cukkinivirág, ha szeretnétek kipróbálni. Többször készítettem már, van amikor a virágokat kecskesajttal töltöm meg, van mikor a végén morzsolok rá fetasajtot ...a variációk sora végtelen, és attól függ éppen mit találtok otthon a hűtőben. Most egy alapreceptet írok le, nálam baconnal indul, de teljesen húsmentesen is el lehet készíteni. Mutatós reggeli vagy vacsora lehet egy 4 fős család részére, vagy grillpartikon is egy villantós étel lehet.
R E C E P T
Hozzávalók:
6 db tojás
1 dl tejszín
5 dkg bacon csíkokra vágva
5 dkg reszelt parmezán
1 kisebb sárga cukkini felkockázva
1 kisebb zöld cukkini felkockázva
4 db cukkinivirág ( félbe vágva)
2 szál újhagyma
1 kisebb kápia paprika
6-8 db koktél paradicsom
só, bors
olasz (nálamToscana) fűszerkeverék
petrezselyem
olívaolaj
Elkészítés:
Egy sütő kompatibilis (fogója is fém) serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk a bacont, majd a karikára vágott újhagymát. A cukkinikat héjastól kockára vágjuk, és a hagymás alaphoz adjuk, majd megpároljuk a szintén apróra vágott kápia paprikával együtt. Olasz fűszerkeverékkel megszórjuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd tűzről levéve a megpárolt zöldségekre öntjük. A tetejét kirakjuk az előkészített (megmosott, porzóját kiszedem) félbevágott cukkinivirággal, felezett koktélparadicsommal és a végén megszórjuk friss petrezselyemmel. 200 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!