Saját kreálmányom ez a pillekönnyű túrós recept. 🍓🍓🍓 Azért neveztem el "Pöttyös túrósnak", mert amikor először gyümölcs nélkül
készítettem, valóban pöttyöket adott ki a túró, ahogy kávéskanállal
beleadagoltam a tésztába. Most Gyermeknapra eperrel készítettem, a túrópöttyökbe egy-egy
negyedszem eper is került. Így még finomabb lett, de csak úgy magában
citromos túróval is mennyei, pihe-puha, illatos sütemény. Két hasonló recept van már a blogon, a BOCI TÚRÓS, és a PÁRNASÜTI, de ez a recept még ezeknél is egyszerűbb, és könnyebben elkészíthető. Nem próbáltam még, de szerintem a most következő nyári bogyós gyümölcsökkel is nagyon jó lesz. A lényeg, hogy a citrom ne maradjon ki a túrókrémből, mert az adja azt a finom illatát és aromáját. Ez az adag egy nagyobb 32x40cm-es tepsibe való.
Hozzávalók:
Tészta:
4 egész tojás
16 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor (vagy 1 tk. vaníliakivonat)
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 dl étolaj
1 dl tej
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál tejföl
Tetejére:
kb. 10 szem eper negyedekre vágva
Elkészítés:
Először a túrókrémet készítjük el, a hozzávalókat összekeverjük, a pudingport főzés nélkül (por állagban) adjuk hozzá. Félretesszük amíg a tésztát elkészítjük.
Az egész tojásokat robotgéppel jól kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd a végén vékony sugárban hozzácsurgatjuk az étolajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és csipet sóval, és a tojásos krémhez keverjük a tejjel felváltva, hogy egy sima masszát kapjunk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A túrókrémet egy kávéskanállal belepöttyözzük kis távolságra egymástól. Minden túrópötty közepébe egy negyedszem epret teszünk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor látjuk, hogy már barnul kicsit a tészta, akkor tűpróbával ellenőrizzük, mert mindenki sütője másképp süt.
Jó étvágyat hozzá!