Hozzávalók:
5db csirkefelsőcomb ( lehet egész comb is)
5-6 gerezd fokhagyma
3 db nagyobb burgonya
1 nagyobb birsalma
1 kisebb (fél) sütőtök
2 ágacska friss rozmaring
1 dl fehérbor
só,bors, toszkán fűszerkeverék
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk és bőrével együtt befűszerezzük. Olajozott tepsibe rakjuk, köré tesszük az egész gerezd fokhagymákat, pár ág rozmaringot, aláöntjük a bort + pici vizet, és lefóliázva betesszük a sütőbe 200 fokra kb. 30-45 percre, hogy majdnem puhára párolódjon. Addig megpucoljuk a zöldségeket, a burgonyát hosszúkás cikkekre, a sütőtököt nagyobb kockákra, az almát negyed cikkelyekre héjastul. Amikor a csirkecomb már nagyjából megpuhult, köré tesszük a felvágott zöldségeket, dobunk a tetejére még egy kis rozmaringot, és még szintén lefóliázva betesszük a sütőbe kb. 15 percre. Utána levesszük róla az alufóliát ( vigyázni kell a gőz miatt! ) és szép pirosra sütjük. A sütési időket csak kb. írom, mert mindenki sütője más, így a végén is figyelni kell, hogy a bőre szép piros ropogós legyen, de azért ne égjen meg.
Jó étvágyat hozzá! :-)