A múlt hétvégén többféle laskagombás ételt készítettem a Bio-Fungi Kft. jóvoltából. Az egyik családi kedvenc ez a bulguros étel lett, amit rizottónak neveztem el, de valójában nem olyan krémes az állaga, mintha rizzsel készült volna. Annyiban hasonlít, hogy a bulgurt itt is alaplével készítettem el, de persze sokkal pergősebb maradt a rizsnél. A krémességet inkább a laskagombás ragu adta, amivel aztán összekevertem.
A gyönyörű laskagombát a Bio-Fungi Kft. biztosította!
Hozzávalók: ( 4 főre)
500 g laskagomba
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só, színes bors, majoranna, chili pehely
kevés olaj
1 dl fehérbor
1 bögre bulgur
kb.1 liter alaplé (1 leveskocka+víz)
Tálaláshoz: bio csíra
Elkészítés:
Először a bulgurt felöntjük a forró alaplével, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje, ha nincs éppen, akkor főzünk egy leveskockából, és légmentesen lezárva félretesszük. Nem kell vele semmit csinálni, megfő magától, felszívja a levet, és megpuhul.
A laskagombát csíkokra vágtam, a hagymát apróra felaprítottam, fokhagymát megpucoltam. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd rádobjuk a laskagombát és kissé megpirítjuk. Megfűszerezzük színes borssal, majorannával, sóval, kevés chili pehellyel és felöntjük a fehérborral. Ha szükséges még időnként kevés vizet hozzáöntünk, amíg a laskagomba megpuhul. Ha elkészült hozzákeverjük a bulgurt, és csírával díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :-)