Olyan régen vártuk már ezt a kései tavaszt, hogy az ételekben is csak tavaszban tudok gondolkozni. Csirkemellből készítettem ezt a zöldséges rizseshúst, így valóban egy könnyű, színes tavaszi étel lett.
HOZZÁVALÓK :
1 egész csirkemellfilé
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 bögre rizs
2 bögre víz
2 bögre víz
zöldfűszeres ízvarázs ( fűszerkeverék)
frissen őrölt szinesbors
majoranna
étolaj
ELKÉSZÍTÉS :
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majorannával, hozzáadjuk a sárgarépát, paprikát, paradicsomot ( a borsót később, mert az előbb megfő ) és kevés vízzel elkezdjük főzni. Amikor már félig megfőtt , hozzáadjuk a bögre rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel ( ezért szoktam a rizst mindig bögrében mérni ), és végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Miután felforrt, fedő alatt kis lángon főzzük, amíg a rizs megduzzad. Hosszú szemű rizzsel főztem, így kicsit pergősebb, ha kerek szemű rizzsel főzzük akkor kicsit ragacsosabb, rizottó jellegű lesz.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Ó ez most kínzás részedről azt hiszem! Nagyon szeretem a rizseshúst és nagyon guszta amit csináltál. De szívesen megkóstolnám most!
VálaszTörlésBárcsak közelebb lennél, már tálalnám is kedves Éva ! :)
TörlésKedves Mariann! Nagyon tetszik a recept. Annyi kérdésem lenne, hogy ez a mennyiség, kb. hány fő részére elegendő? Köszönöm: Viki
VálaszTörlésKedves Viki ! 4 főre bőségesen elég ez a mennyiség. Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni is fog ! :-)
Törlés