2021. február 24., szerda

Zöldséges-krumplis tarhonyaleves



Egyik kedvenc levesem receptjét szeretném megosztani veletek. Igazából egy egyszerű krumplilevesnek vagy tarhonyalevesnek is mondhatnám, ahány ház annyiféleképpen nevezik és készítik. Egy tartalmas laktató leves, főleg téli időben készítem sokszor, és utána mint most is palacsintát vagy valami tésztafélét tálalok második fogásnak. Annyi vele a munka, hogy megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket, utána pár keverés, és már fő is magától.:)



Hozzávalók:

10 dkg császárszalonna

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

fél zellergumó

1 db paradicsom

1 kisebb zöldpaprika ( vagy fél)

1 fej vöröshagyma ( vagy 1 szál zöldhagyma)

1 nagyobb marék tarhonya ( nálam dörzsölt kézi)

50 dkg burgonya

1 csomag petrezselyem

étolaj

pirospaprika

1-2 tekerés színesbors 

ételízesítő  ( opcionális ... nálam házi vegeta)



Elkészítés:


Először a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, a répákat félkarikára a zellert és a burgonyát kockákra. A petrezselymet apróra vágjuk. A császárszalonnát csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A vége felé hozzáadjuk a tarhonyát és szintén addig kevergetjük, míg szép barnásra megpirul. A burgonya kivételével hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit elkezdjük párolni, rádobjuk a petrezselymet, fűszerezzük, pirospaprikát is hozzáadjuk, és felöntjük vízzel. Beletesszük egészben a paradicsomot, a fél zöldpaprikát, egészben a vöröshagymát. Amikor felforrt a leves hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is, és készre főzzük.

 

Jó étvágyat hozzá! :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...