A múlt hétvégén Nyíregyházán voltunk vendégségben az unokatestvéreméknél. A sok finomság között amit Adél készített, ettem házi Sport szeletet, ami annyira ízlett, hogy ma el is készítettem. Pont aktuális is, mert a napokban olvastam, hogy 60 éves a Sport szelet csoki, gyerekkori kedvencem, amit a mai napig imádok, de csakis az eredeti ezüstpapírost. :)
Nagyon egyszerű, sütni sem kell, csak összekeverni, belenyomkodni egy jénaiba vagy tepsibe, csokimáz a tetejére, és már készen is van.
Hozzávalók :
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg Ráma
2 dl tej
4 evőkanál kakaópor ( holland, jó minőségű)
20 dkg cukor
1 csom vaniliáscukor
rum, vagy rum aroma
A tetejére :
1 tábla fekete csoki
1-2 evőkanál olaj
Elkészítés :
A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. A tejet, cukrot, margarint egy edényben összemelegítjük annyira, hogy a cukor és a margarin elolvadjon. Ezt ráöntjük a kekszes keverékre, beleöntjük a rumot, és jól összedolgozzuk.
Egy szögletes jénai, vagy kerámia edénybe belenyomkodjuk, és félretesszük míg teljesen kihűl.
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük az olajjal, és rákenjük a már kihűlt masszára.
Hűtőbe tesszük, amíg a csoki teljesen megdermed, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tömény édesség, elég belőle egy kisebb szelet , jó étvágyat hozzá ! :-)