2017. július 28., péntek

Mindenmentes szilvás piskóta


Tegnap este sütöttem próbából ezt a glutén,-  laktóz-, és cukormentes piskótát, ami annyira finom lett, hogy rögtön itt is a helye a blogon. 😋 Rizslisztből és mandulalisztből készítettem, cukor helyett pedig eritritet használtam. Eritrittel már többször sütöttem piskótát, mindig nagyon jól sikerült. A szilva helyett bármilyen gyümölccsel ki lehet próbálni, szederrel, őszibarackkal, sárgabarackkal ... , szerencsére most rengeteg gyümölcsből válogathatunk. Nagyon könnyű, puha piskóta, a kissé fanyar szilvával és illatos fahéjjal.... mennyei!


Hozzávalók: ( 26 cm-es kapcsos tortaformához)

5 db tojás
50 g rizsliszt
50 g mandulaliszt
5 evőkanál eritrit
1 tk. sütőpor
1 tk. vaníliaesszencia
1 csipet só
1 tk. fahéj+ kevés eritrit
10-15 szem szilva

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez egy csipet sót adunk, a sárgájához az eritritet és a vaníliát. Kézi robotgéppel jól kikeverjük a sárgáját, majd a fehérjéből is kemény habot verünk. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és a sárgájás krémhez adjuk, majd óvatosan a tojáshabot is hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és kirakjuk a felezett szilvákkal. Mindegyik szilvát megszórjuk egy kevés fahéjas eritrittel, még sütés előtt.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.


Jó étvágyat hozzá! :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...