2017. június 2., péntek

Mangó salsa - nyári grillezéshez




Ma egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb üdítő nyári salátát hoztam. Már csak a színei miatt is érdemes elkészíteni, annyira guszta, hát még az íze és az illata! 😋 A salsa eredetileg szószt jelent, és rengeteg változata ismert. Elsőre mindenkinek az a moziban kapható mártogatós chilis szósz jut az eszébe, de létezik ez a nyersen készült változata is, valamilyen egzotikus gyümölccsel, mint a mangó, papaya vagy az ananász. A nyári grill partikon kitűnően használható, nagyon jól passzol akár húsokhoz, akár grillezett zöldségekhez. Érdemes már előző nap elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek, de legalább pár órát mindenképp állnia kell a hűtőben. Általában korianderrel készítik, de én a petrezselymet jobban szeretem, így nálam azzal készült. A só, bors és a lime-on kívül semmi más fűszer nem kell hozzá, mert annyira illatos és ízletes a friss mangótól, és a többi zöldségtől, hogy kár lenne mással elrontani. Amit még érdemes tudni, hogy csak is érett és édes mangóval az igazi, ellensúlyozva a lime savanykás és chili csípős ízét.


Hozzávalók:

1 db érett mangó
1 szál kígyóuborka
1 nagyobb kalifornia paprika
1 nagyobb fej lilahagyma
1 lime
1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander 
chilipehely (ízlés szerint)
só, színes bors



Elkészítés:

A mangót zöldséghámozóval meghámozzuk, körben levágjuk a húsát a mag körül, majd apró kockára vágjuk. A kígyóuborkát ketté vágjuk és kanállal kivájjuk a belső magját, csak a húsos részt használjuk, amit szintén apró kockára vágunk. A kaliforniai paprikát és a lilahagymát is felaprítjuk. Az összes zöldséget egy tálba tesszük, meglocsoljuk lime-mal, megszórjuk sóval borssal, chilipehellyel, legvégén hozzáforgatjuk az apróra vágott friss petrezselymet vagy koriandert. Minimum egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek, de érdemes már előző nap elkészíteni.





Jó étvágyat hozzá!😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...