Omlettet, nem csak reggelire lehet fogyasztani, felturbózva friss zöldségekkel, sajttal, sonkával, egy gyors ebédnek is nagyon megfelel. Mi most éppen "sk" festjük a kis zöldségboltunkat, és örülök ha ennyi is telik tőlem, de mégis abból amit találtam itthon, meleg ételt ettünk, és így majd talán könnyebben megy a munka. :)
Hogy miért is írom ezt a posztot erről az egyszerű ételről ?
Először is, mert amilyen egyszerű annyira nagyszerű, ezer féle variációban lehet elkészíteni, attól függően mit rak bele az ember az alap tojáshoz. A másik dolog, hogy addig is pihentetem a lábam amíg írok.:)
Minden omlett úgy készül, hogy ahány tojás annyi evőkanál tej/ tejszín, egy kis vaj .... és jöhetnek a feltétek, sonka, sajt, zöldségek, fűszerek ..... Nálam most cukkinivel, fetasajttal, és mediterrán zöldfűszerekkel készült, koktélparadicsommal és friss magos zsemlével tálaltam.
Komolyan mondom nagyon finom lett ! :-)
Hozzávalók :
1 kisebb cukkini
4 db tojás
4 evőkanál tej
só
bors
kakukkfű, oregano, bazsalikom
5 dkg fetasajt
kevés vaj
Elkészítés :
A cukkinit negyed karikákra vágjuk, és kevés vajon megpároljuk. Közben megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel, sóval, borssal.
A tojásokat jól felverjük a tejjel, és a cukkinire öntjük. Az omlettet nem kevergetjük, mint a rántottát, hanem lepényszerűen egyben sül meg.
Mikor félig megsült, rákockázzuk ( rámorzsoljuk) a fetát, és készre sütjük. Aki szereti hagyhatja rezgősre a tetejét, mi inkább jól átsülve szeretjük. A serpenyőből egyben át lehet csúsztatni a tányérra, és tortaszerűen szeletelni. Ha egyszerre csak egy főre készítjük, akkor tálalhatjuk félbehajtva, akkor még jobban összeérnek, összeolvadnak az ízek.
Jó étvágyat hozzá ! :-)