Időnként próbálkozom mindenmentes süteményekkel, de bevallom nem mindig ízlik. Ez viszont egy olyan paleo sütemény, ami ráadásul még finom is! 😊 Nekem csak a cukorral, szénhidráttal van problémám, de a családban van laktóz-, illetve gluténérzékeny is, ezért kísérletezgetek. Most eperszezon van, így amíg lehet mindent eperrel készítek, de bármilyen más gyümölccsel is készíthető. Legközelebb áfonyával is ki fogom próbálni. Nagyon hamar összeállítható, amíg a sütő melegszik, két tálba kimérjük a nedves/száraz hozzávalókat, összekeverjük, rá a gyümölcs és mehet a sütőbe.
Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)
150 ml kókuszkrém
50 ml kókuszolaj
1 tk. vaníliaesszencia
3 egész tojás
5-6 evőkanál eritrit ( ízléstől függően lehet több, kevesebb)
150 g kókuszreszelék
2 evőkanál nyílgyökérliszt
fél csomag sütőpor
20-30 dkg eper
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kókuszkrémet, az olvasztott de már nem forró kókuszolajat, a tojásokat, az eritritet és a vaníliát. Kézi habverővel simára keverjük. Egy másik edényben kimérjük a kókuszreszeléket, a nyílgyökérlisztet, sütőport, és ezeket hozzákeverjük a tojásos masszához. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, körberakjuk a megmosott, lecsöpögtetett eperrel, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy mikor jó már.
Jó étvágyat hozzá!