Hozzávalók: ( 17cm-es tortaformához)
24 dkg fehér csokoládé
24 dkg natúr krémsajt ( nálam Aldi mascarpone)
6 db tojás
Elkészítés:
A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, ha kicsit hűlt, a mascarponét hozzá keverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan részletekben hozzá forgatjuk a fehér csokis masszához.
Egy kb. 17 cm-es ( 8cm magas) zárt tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a sajttorta masszát, majd egy másik tepsibe vízfürdőbe állítjuk és így tesszük a sütőbe. 170 fokon 15 percet sütjük, majd 160 fokon még 15 percet. Akkor lesz jó, ha szépen feljön és a közepe még kissé rezgős, de nem folyik.
Tetejét porcukorral megszórva, erdei gyümölcs mártással tálaltam.
Jó étvágyat hozzá! :-)
A recept forrása, és az elkészítéséről a videót itt láthatjátok: