2016. június 27., hétfő

Japán sajttorta - 3 összetevőből


Ismeritek a 3 összetevős sajttortát? Próbáljátok ki mindenképpen, mert nagyon finom, habkönnyű, reszketős! :)) Egyszerű az elkészítése, csak a sütésnél kell kicsit jobban odafigyelni, de ez minden sajttortánál így van. Azt nem tudom miért Japán sajttortaként híresült el, valószínű onnan ered a recept, de a lényeg az, hogy pillanatok alatt összeállítható. Fehér csokoládé, tojás, és sajtkrém a 3 összetevő. Nálunk a hétvégén szülinapra készült egy másik ribizlis-fehér csokis torta mellett, mert önmagában kevés lett volna a családnak, még így is, hogy dupláztam a mennyiséget az eredeti recepthez képest. A tortát csak porcukorral megszórjuk, és valamilyen gyümölcs mártással tálaljuk. 



Hozzávalók: ( 17cm-es tortaformához)

24 dkg fehér csokoládé
24 dkg natúr krémsajt ( nálam Aldi mascarpone)
6 db tojás

Elkészítés:

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, ha kicsit hűlt, a mascarponét hozzá keverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan részletekben hozzá forgatjuk a fehér csokis masszához.
Egy kb. 17 cm-es ( 8cm magas) zárt tortaformát sütőpapírral kibélelünk,  beleöntjük a sajttorta masszát, majd egy másik tepsibe vízfürdőbe állítjuk és így tesszük a sütőbe. 170 fokon 15 percet sütjük, majd 160 fokon még 15 percet. Akkor lesz jó, ha szépen feljön és a közepe még kissé rezgős, de nem folyik. 



Tetejét porcukorral megszórva, erdei gyümölcs mártással tálaltam.


Jó étvágyat hozzá! :-)

A recept forrása, és az elkészítéséről a videót itt láthatjátok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...