"Kétperces" néven terjedt el az interneten ennek a sütinek a receptje, utalva arra, hogy nagyon hamar elkészül. Az összeállítás valóban alig több mint 2 perc, nagyon könnyen elkészül, csak a sütési idő van még pluszban. Így önmagában is egy finom szaftos, puha süti, de ha készítünk hozzá egy vanília sodót, akkor igazán egy komplett desszert. A formákkal lehet kísérletezni, nekem kerek tortaformában tetszik a legjobban, de lehet szögletes tepsiben, vagy akár muffin formában is kisütni. Az eredeti cukros receptet írom le, csak jelzem az édesítős változatot, ahogyan én készítettem. Nálam most egy rögtönzött szülinapra készült,- ezért a porcukros szórás -, és valóban pár perces munkával, nagy örömet sikerült szereznem vele.
Hozzávalók: 24cm-es tortaformához
1 tojás
10 dkg kristálycukor (helyett 2,5 dkg DW negyedannyi édesítő)
10 dkg finomliszt (lehet teljes kiőrlésű)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl étolaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma (idared)
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kézi habverővel összekeverjük, legvégén a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt ( tűpróbáig) megsütjük.
Jó étvágyat hozzá! :-)